Bayer Garden Decis
Bayer Garden Pyrethrum
Bayer Garden Decis
Bayer Garden Pyrethrum
In huis, tuin en keuken worden we helaas weleens geconfronteerd met ongewilde indringers en ongewenste mee-eters. Bloem- en Groencentrum Ouddorp voert een uitgebreid assortiment aan bestrijdingsmiddelen, denk hierbij aan middelen tegen bladluis, slakken, muizen, mieren, papiervisjes, etc. Wij hebben zowel ecologisch afbreekbare middelen, als vallen en doeltreffende chemische bestrijdingsmiddelen.

Buxusmot? Wees er op tijd bij!
Helaas is de buxusmot ook in onze regio gesignaleerd. Hieronder leest u hoe u de buxusmot kunt herkennen en  hoe u deze het beste kunt bestrijden.

Wat is de buxusmot en hoe kan hij herkent worden?
De buxusmot is een klein onopvallend bruin-grijs vlindertje wat een aantal jaar geleden per ongeluk is meegekomen uit China. De vlinder heeft een vuilwitte kleur en lichtbruine randen aan de vleugel.
Buxusmot
Het probleem zit eigenlijk niet in de mot, maar in de talloze eitjes en de rupsen. De rupsen zijn felgroen en hebben zwarte strepen.
Buxusrups
De rups eet de buxusplant van binnenuit op. Vaak ontdekt u hierdoor de besmetting pas als de rupsen zich al behoorlijk tegoed hebben gedaan aan de planten en de bruine plekken zichtbaar worden. Daarnaast kan in veel gevallen de buxusmot ook herkent worden aan soort spinrag in de planten. Als u één van deze symptonen herkent, is het belangrijk om snel vast te stellen of u daadwerkelijk last hebt van de buxusmot en snel in actie te komen.

Hoe kan de buxusmot bestreden worden?
Gelukkig is buxusmot/rups te bestrijden en is de kans groot dat uw buxusplanten het overleven, mits u er op tijd bij bent. Wij voeren in ons assortiment hier diverse specifieke bestrijdingsmiddelen voor van zowel Bayer Garden (zowel Decis als Pyrethrum) als Ecostyle. De buxusmot (het vlindertje) kan bestreden worden door middel van de Buxatrap. Dit is een val die de mannetjes aantrekt, zodat de bevruchting van de vrouwtjes terugloopt. Als de rupsen al aanwezig zijn, moeten deze gericht bestreden worden. Hier kunt u zowel de bestrijdingsmiddelen Decis als Pyrethrum voor gebruiken. Deze middelen doden alleen de rupsen die geraakt worden, daarom is het belangrijk om de behandeling na 7 dagen te herhalen. Tot slot verdient het de aanbeveling de buxusplanten te bemesten, omdat de planten verzwakt zijn door de rups.

Andere interessante producten

Openingstijden

Maandag 9.00 - 17.30

Dinsdag 9.00 - 17.30

Woensdag 9.00 - 17.30

Donderdag 9.00 - 17.30

Vrijdag 9.00 - 17.30

Zaterdag 8.30 - 17.00

Zondag gesloten

 Bezorgen
Wij bezorgen in o.a. Ouddorp, Goedereede, Stellendam, Hellevoetsluis, Renesse, Zierikzee, Melissant, Dirksland en Middelharnis. Zie hier voor meer informatie en bezorgtarieven.

 Bestellen
Mail ons op verkoop@bloemengroencentrumouddorp.nl 

 Klantenservice
Wij helpen u graag persoonlijk. Bel ons op 0187-681578

 Tip!

Neem bij uw bezoek foto's of enkele schetsen van uw tuin mee.

Zo kunnen bij u nog beter van dienst zijn.