Gebruik deze tips om uw bloemen in de vaas te zetten, zodat u lang van uw aankoop kunt genieten.

1. Gebruik een schone vaas
Gebruik een schone vaas die helemaal is vrijgemaakt van bacteriën na het vorige gebruik. Hier kunt u een beetje chloor voor gebruiken, of nog beter met een biologisch schoonmaakmiddel.

2. Snijd de bloemen schuin af
Snijd de bloemen altijd schuin af, zodat zij meer water kunnen opnemen. Gebruik hiervoor een scherp mes, want de raffelige wond die ontstaat door het gebruik van een bot mes is een favoriete plek van bacterien. Houterige takken of taaie stelen kunt u met een snoeisnaar knippen.

3. Bloemen houden van water
Zet de bloemen na aankoop zo snel mogelijk in schoon water en gebruik het zakje met bloemenvoeding wat u hebt ontvangen. Vul de schone vaas voor ongeveer 2/3 met water.

4. Verwijder de bladeren uit het water
Nu wordt het tijd om de bloemen of het boeket in de vaas te zetten. Zorg ervoor dat er geen bladeren in het water terecht komen. Verwijder deze om te voorkomen dat ze gaan rotten en daardoor de levensduur van de bloemen verkorten.

5. Zoek een mooie en goede plek
Zoek een mooie plaats uit voor het prachtige boeket, zodat u er echt van kunt genieten. Vermijd hierbij plaatsen in de zon (overdadige warmte) of tocht (uitdroging), zodat u langer plezier van uw aankoop hebt. 
 
Gebruik onderstaande verzorgingstips om langer van uw bloemen te genieten.

1. Ververs regelmatig het water
Door regelmatig het water te verversen kunt u langer van uw boeket genieten. Bij voorkeur voegt u ook dan bloemenvoeding toe, zodat de bloemen voldoende voeding krijgen. Snijbloemenvoeding is in onze winkel ook los verkrijgbaar.

2. Zet de bloemen 's nachts in kouder vertrek
Plaats de bloemen 's nachts in een kouder vertrek (bijvoorbeeld de gang of een bijkeuken) en verleng hiermee de levensduur van uw boeket.